pondělí 29. února 2016

Pažitkové pesto - jarní dávka minerálů a vitamínů, která vydrží


Ač to některé dny nevypadá, je tu jaro. Nebo alespoň jarní pažitka :) A taková pažitka je úplná vitamínová bomba (co všechno obsahuje se lze dočíst třeba tu).


Na uchování pažitky se mi osvědčilo z ní udělat jednoduché pesto - pažitku nakrájím, rozmixuji s panenským olivovým olejem a solí a hotovo :)

250g pažitky
150ml panenského olivového oleje
12g soli


Pesto skladuji v zavařovačkách ve sklepě. Je fajn si dát pozor, aby v něm nevznikly vzduchové bubliny. Vydrží mi většinou tři měsíce (než ho sním:)


Co pak s ním? Dá se jednoduše mazat na chleba, nebo dát do špaget s parmezánem a vlašskými ořechy, či použít do omáček, pomazánek, ... fantazii se meze nekladou.

Žádné komentáře:

Okomentovat