středa 7. listopadu 2018

Krém z červené čočky a mrkve

  • 200g mrkve
  • 8ml oleje
  • 80g červené čočky
  • 4g římského kmínu či koriandru
  • 4g soli
  • 8ml olivového oleje extra virgin

Mrkev nastrouháme a osmažíme na oleji do sladka. Zalijeme vodou, přidáme červenou čočku, namletý římský kmín a dáme vařit. Když se červená čočka začne rozpadat, rozmixujeme, dosolíme a dochutíme. Do talíře přidáme olivový olej a případně ozdobíme petrželkou.

Když vařím polévku pro sebe, používám většinou římský kmín s trochou koriandru. Pokud vařím pro děti, používám čistě koriandr...


Tip: když vařím tuto polévku, udělám si rovnou pomazánku z červené čočky do zásoby - suroviny velmi podobné, mám ji vlastně “bez práce”.

Žádné komentáře:

Okomentovat