- 500g zeleného chřestu
- 150g sladkých (flekatých) fazolí
- 70ml extra panenského olivového oleje
- 70ml slunečnicového oleje (nebo jiného bez chuti, zápachu)
- 5g římského kmínu (mletého)
- chilli dle chuti
- sůl dle chuti
Dip:
Fazole den předem namočíme. Vaříme v neosolené vodě dokud se nezačnou rozpadat (tip: s papiňákem ušetříte 3/4 času:-) Vodu slijeme, fazole rozmixujeme s olejem, solí a kořením. Hotovo :-) Kdo chce dip dietnější, nahradí půlku oleje vodou. Nedoporučuji dělat dip čistě z oliváče, má pak hodně ostrý ocas...
Chřest:
Omyjeme a uvaříme na páře. Doporučuji vodu osolit, nevylouhuje se pak z chřestu tolik živin.
Příloha? Ideální jsou nahřáté francouzské bagetky, bezlepkáči to můžou vzít s bramborem...