- 250g cizrny (suché)
- 250g červené papriky
- 1.5g pálivé papriky
- 5g sladké papriky
- 65g cibule
- 10g soli
- 50ml oleje
- 50g slunečnicových semínek
- 2.5g kmínu (drceného)
- 1g pepře
- 150ml vody
Množství jsou na 1kg pomazánky, na snídani počítám 80g na osobu…
Cirznu den předem namočím. Vařím v nové, neosolené vodě (v papiňáku) do měkka.
Cibuli a papriku nakrájím na drobno, osmažím. Slun. semínka opražím, roznixuji na jemno.
Cizrnu rozmixuji s vodou, kořením a slun. semínkem, dokořením. Cibuli přidávám bez mixování.
Pokud chci pomazánku tradiční pikantní, cibuli nesmažím a přidám čerstvou.
Žádné komentáře:
Okomentovat