středa 7. listopadu 2018

Budapešť z cizrny

  • 250g cizrny (suché)
  • 250g červené papriky
  • 1.5g pálivé papriky
  • 5g sladké papriky
  • 65g cibule
  • 10g soli
  • 50ml oleje
  • 50g slunečnicových semínek
  • 2.5g kmínu (drceného)
  • 1g pepře
  • 150ml vody

Množství jsou na 1kg pomazánky, na snídani počítám 80g na osobu…

Cirznu den předem namočím. Vařím v nové, neosolené vodě (v papiňáku) do měkka.
Cibuli a papriku nakrájím na drobno, osmažím. Slun. semínka opražím, roznixuji na jemno.
Cizrnu rozmixuji s vodou, kořením a slun. semínkem, dokořením. Cibuli přidávám bez mixování.

Pokud chci pomazánku tradiční pikantní, cibuli nesmažím a přidám čerstvou.

Žádné komentáře:

Okomentovat