středa 7. listopadu 2018

Fazolové karbanátky

  • 152g fazolí
  • 2.8g mletého koriandru
  • 14g česneku
  • 6g soli
  • 160g vařenýh brambor
  • 24g mletého lněného semínka
  • 48g ovesné mouky či vloček
  • 280g zakysané smetany (dip)

Fazole dáme den předem namočit. Ráno slijeme a dáme vařit do čisté neosolené vody (nejlépe v papiňáku:) Lněné semínko nasucho rozmixujeme. Zároveň dáme vařit brambory do karbanátků (ve šlupce). Oboje rozvaříme do měkka.Slijeme, necháme vychladnout, brambory oloupáme. Vše dohromady rozmačkáme, vmáčkneme česnek, přidáme koření, lněné semínko, ovesnou mouku a sůl.Vypracujeme měkčí těsto a smažíme. První karbanátek ochutnáme a a případně dokořeníme, dosolíe, dohustíme či naředíme, …

Žádné komentáře:

Okomentovat