- 360g špaget
- 8g soli
- 16ml oleje
- 10g česneku
- 68g slunečnicových semínek
- 40g koriandru - natě
- 140g ementálu
- 200g červené řepy
- 32g citrónu
- 8ml sezamového oleje lisovaného za studena
- 160g cibule
- 160g pórku
Cibuli a pórek nakrájím na drobno, osmažím na oleji a dám bokem. Slunečnicové semínko opražím.
Špagety vařím v osolené vodě, mezitím nastrouhám oloupanou, nevařenou řepu na salát, ementál na posyp a oloupu česnek.
Po uvaření do těstovin zamýchám cibuli s pórkem, česnek, koriandr, část semíneka sezamový olej. Posypu ementálem a zbytkem slunečnice. Řepný salát bokem :-)
Bezlepkáči použijí kukuřičné špagety, vegani veganský ementál :-)
Žádné komentáře:
Okomentovat