středa 7. listopadu 2018

Majonéza z červené čočky

Mírně alternativní recept, někteří lidé na výsledku ale fakt ujíždí :-)
  • 100g červené čočky
  • 60g citrónu
  • 40g plnotučné hořčice
  • 5ml worchestrové omáčky
  • 15g soli
  • 500ml slunečnicového oleje

(Množství jsou na 1l majonézy)

Čočku uvaříme v minimu vody - tak aby když čočku vypneme těsně před dovařením se zbytek vody vsáknul ale čočka se nepřipálila. Měla by být spíše tvrdší. Čočku přendáme do vysoké nádoby, přidáme dvě lžíce pln. hořčice, vymačkanou půlku citrónu, lžičku worchestru, rovnou lžíci soli a půlku oleje. Mixujeme do hladka, ochutnáme a následně dochucujeme a doléváme/vmixováváme zbytek oleje až má majonéza adekvátní konzistenci.

Žádné komentáře:

Okomentovat