středa 7. listopadu 2018

Rajčatová s cizrnou

  • 280g rajčat
  • 40g cizrny (suché)
  • 60g červené papriky
  • 12g česneku
  • 40g cibule
  • 0.5g tymiánu
  • 5g soli
  • 16ml olivového oleje extra virgin
  • 30g rýže (volitelně)

Cizrnu vaříme do měkka v nesolené vodě. Rajčata nakrájíme na plátky, rozsmažíme na olivovém oleji. Červenou papriku a cibuli nakrájíme na drobno, osmažíme. Půlku česneku nakrájíme na plátky a taktéž osmažíme. Cizrnu slijeme, dáme vařit do nové vody a rozmixujeme s pečeným česnekem, rajčaty, paprikou a cibulí (část můžeme nechat nemixované). Dochutíme tymiánem, solí a olivovým olejem. Pokud chceme polévku sytivější, můžeme jako vložku použít rýži.

Žádné komentáře:

Okomentovat