- 280g rajčat
- 40g cizrny (suché)
- 60g červené papriky
- 12g česneku
- 40g cibule
- 0.5g tymiánu
- 5g soli
- 16ml olivového oleje extra virgin
- 30g rýže (volitelně)
Cizrnu vaříme do měkka v nesolené vodě. Rajčata nakrájíme na plátky, rozsmažíme na olivovém oleji. Červenou papriku a cibuli nakrájíme na drobno, osmažíme. Půlku česneku nakrájíme na plátky a taktéž osmažíme. Cizrnu slijeme, dáme vařit do nové vody a rozmixujeme s pečeným česnekem, rajčaty, paprikou a cibulí (část můžeme nechat nemixované). Dochutíme tymiánem, solí a olivovým olejem. Pokud chceme polévku sytivější, můžeme jako vložku použít rýži.
Žádné komentáře:
Okomentovat